Timo lyhyesti

[grid_8]

Timo lyhyesti

Juureni ovat vahvasti Porissa. Olen syntynyt, elänyt ja asunut lähes koko ikäni Porissa. Selkeän elinkaaren rikkoo vain opiskelupiipahdus Turussa. Valmistuin valtiotieteen maisteriksi sosiaalipolitiikka pääaineena ja myöhemmin valtiotieteen tohtoriksi koulutussosiologiasta Turun yliopistosta.

Keskeisimmät akateemiset opinnäytteet ja tutkimusintressit liittyvät muuttoliiketutkimukseen.

Työurapolkuni on monipuolinen ja laaja-alainen. Olen toiminut niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla sekä yrittäjänä. Työpolun merkkipaaluja ovat mm. tutkimusassistentti Turun yliopistossa, EU-koordinaattori ja projektipäällikkö aluehallinnossa ja kehitysjohtaja yksityisessä konsulttitoimistossa. Tällä hetkellä toimin Porin kaupungin kehittämispäällikkönä.

Olen palkkatyön rinnalla toiminut Tutkimuspalvelu Timo Aro Oy:n omistajana ja toimitusjohtajana yli vuosikymmenen ajan.

Keskeisimmät osaamisalueet ja julkaisut liittyvät alue- ja väestökehitykseen liittyviin erityiskysymyksiin, arviointiin, EU:n rahoitusvälineisiin, projektien kehittämiseen liittyviin osa-alueisiin, työllisyyskysymyksiin ja asiantuntija-alustuksiin em. teemoista. Kirjoitan, alustan ja luennoin paljon.

Olen urheiluhullu: juoksen, pelaan, rullailen ja sählään lähes joka päivä. Lasken ahkerasti kilometrejä ja kaloreita.

Muut suuren mielenkiinnon kohteet liittyvät Suomen poliittiseen historiaan, sotahistoriaan, Viroon ja Balkanin maihin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. En vierasta kaunokirjallisuutta, mutta olen enemmän pohjoismaisten dekkareiden ystävä.

Suhtaudun asian vaatimalla suurella vakavuudella Poriin, porilaisuuteen ja Porin Ässiin.

[/grid_8]

[grid_4]

”Kulmikas, karhea, vastakohdista rakentuva kaupunki, jossa on särmää. Tätä kaupunkia voi vain rakastaa tai vihata. Pyöreäkulmaisia muumilaaksokau-punkeja Suomessa on jo liikaa”

Jouko Jokinen
Aamulehden päätoimittaja

[/grid_4]

[clear]